Odavanje počasti na polugodišnjicu poginulih studentica Edite i Selme

Posted By on 8 travanj, 2017

Označite ovu objavu:

“Dana 10.10.2016. godine 21:35 sati na kolovozu raskrsnice ulica Zmaja od Bosne i Nulta transverzala, općina Novo Sarajevo, dogodilo se ubistvo. Tom prilikom Sanjin Sefić je usmrtio dvije mlade duše Editu Malkoč i Selmu Agić.
Povodom šest mjeseci od Selmine i Editine smrti 10. aprila u 21:00 sati ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu bit će organizovano okupljanje njihovih porodica, prijatelja, kolega i svih onih koji žale i osuđuju ono što se desilo.”  – navode na facebook eventu.

 

Napominjemo, Sefić je  vozeći velikom brzinom ulicom Zmaja od Bosne kod Zemaljskog muzeja udario automobilom Golf VI crne boje studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna Editu Malkoč i Selmu Agić.

“Vozilo se više od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu, jedna je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tokom pokušaja reanimacije”, kazao je sagovornik i dodao kako su brojni dijelovi automobila ostali polomljeni na mjestu događaja.

Jedna je preminula na mjestu nesreće, dok je druga preminula oko ponoći nakon višesatnih pokušaja i napora ljekara da je spase.

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

 

 

Comments

comments