Pravni fakultet UNSA: BiH bogatija za još jednog Magistra prava!

Posted By on 24 ožujak, 2017

Označite ovu objavu:

Prije par dana na Pravnom fakultetu u Sarajevu magistrirao je još jedan mlad, talentovan i neizmjerno kreativan kolega, jedan od budućih svijetlih tačaka naše profesije. Bitno je naglasiti doprinos kolege Adnana našem Udruženju koji je svojim zalaganjem dao na značaju i bitnosti.

Adi je tri godine bio na čelu sektora za sport, kulturu i zabavu.

Tokom rukovođenja ovim sektorom, postigao je zavidan uspjeh sa svojim ekipama na takmičenjima UNSA lige.

Stvar po kojoj će ostati najviše upečatljiv jeste časopis “Sciencia” , printani magazin koji je pokrenut na njegovu ideju, te je oko sebe okupljao veliki broj studenata našeg fakulteta koji su imali želju i talenat za pisanje literarnih radova. Upravo je “Sciencia” davala priliku da studenti pokažu svoje umijeće pisanja.

– U nastavku vam donosimo zanimljivu i poučnu priču između njega i profesora Duvnjaka koju je Adnan objavio na svom Instagram profilu.

Kada sam ga jednom prilikom pitao da li će uspjeti od Bosne i Hercegovine napraviti novu Palestinu u srcu Evrope.

Rekao je: “Neće, ako se budete obrazovali, školovali, učili, napredovali i ako budete spreminiji i pametniji od onih koji danas žele da ostvare svoje ratne ciljeve.”

Rekao sam mu da smo više nego svjesni kakvim se manipulacijama danaa služe, i da naša generacija nikad nije bila spremnija da im se suprostavi!

Čast mi je što sam za mentora imao velikog patriotu profesora Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Sarajevu Nedžada Duvnjaka, te priliku sa njim sarađivati i razmijeniti mišljenje.”

Ovim putem Udruženje studenata Prava želi čestitati Adiju na dosadašnjem angažmanu, kako za Udruženje, tako i za fakultet, te čestitamo na stečenom zvanju!

Comments

comments