PROF.DR. ENES DURMIŠEVIĆ: “Moje je Sarajevo, moje je Trebinje i Banja Luka. Ne vidim šta je sporno?!”

Posted By on 20 ožujak, 2017

Označite ovu objavu:

U petak, 17.03.2017 godine, u emisiji Zabranjeni forum TV PINK BH gostovao je i govorio šef katedre za komparativnu pravnu historiju i komparativno pravo profesor dr. Enes Durmišević.

Teme o kojima se vodila diskusija su: “Da li se Vi identifikujete sa BiH ?! Kako graditi cjelinu-da li se Ti identifikujes sa BiH?! Koliko je “daytonska stabilnost” u BiH krhka pokazuju krize ,navodno ustavne?! Ima li BiH etnicki identitet?!Kako se identifikujete Vi sa BiH?! Da li je BiH drzava bez nacije,nacija bez drzave?! Koje je Vase misljenje o prevlasti etnickog nacionalizma u BH politickom diskursu?!”

 

Među publikom su prisustvovali i studenti našeg fakulteta. Također, studentica našeg fakulteta, Ilma Mraković dobila je bon u vrijednosti od 100 KM koji doodijeljuje sponzor ove emisije, koji je u dogovoru sa ostalim kolegama s fakulteta poklonila za liječenje kolege Nedima Delića, za kojeg je humanitarna akcija na fakultetu već pokrenuta.

Prof. dr. Enes Durmišević je na svaku primjedbu i govor dobivao velike ovacije i aplauze od publike, te studenti sigurno mogu biti ponosni zbog ovakog predavača i akademika Pravnog fakulteta.

Čitavu emisiju možete pogledati na zvaničnom kanalu Zabranjenog foruma:

Comments

comments