PROMOCIJA KNJIGE | dr. Hajrija Sijerčić-Čolić i dr. Dragan Petrovec promovisali knjigu pod nazivom “Nasilje pod maskom”

Posted By on 18 travanj, 2017

Označite ovu objavu:

Profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Hajrija Sijerčić-Čolić i profesor dr. Dragan Petrovec sa Pravnog fakulteta u Ljubljani su u ponedjeljak, 17.04.2017. godine promovisali knjigu pod nazivom “Nasilje pod Maskom”.

“Nasilje pod maskom” – godina izdavanja 2017.

Knjiga “Nasilje pod maskom” je napisana na slovenskom jeziku, a za čiji prevod je bila zadužena profesorica Pravnog fakulteta u Sarajevu. Izvorni naziv knjige na slovenskom jeziku glasi “Nasilje pod masko”.

“Nasilje pod masko” – LINK


Hajrija Sijerčić-Čolić,

Dr. Redovna profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kadetra krivičnog prava, Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.


Autor knjige – “Nasilje pod maskom”

prof. dr. Dragan Petrovec

Pravni fakultet Univerziteta u Ljubljani

Dragan Petrovec (1952), pravnik, profesor, pisac knjiga i članaka i autor istraživanja, u slovenačkoj i međunarodnoj naučnoj javnosti vrijedi za najbolje priznatog stručnjaka na području izvršenja kazni, naročito kazni zatvora.S naučnim i ljudskim osjećajem donosi svjetlo u prostore filozofije, praksi kažnjavanja, tretmana osuđenih i kriminalne politike.

“Kaj bi počel Eichmann, če ne bi bil skrben načrtovalec voznih redov vlakov smrti, birokratski pedantnež, ki lastnoročno ni pokončal niti enega samega človeka, so pa ob pomoči njegovega izostrenega občutka za red, disciplino in organizacijo lahko usmrtili milijone? “

– Prof. dr. Dragan Petrovec


Ovim putem studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu žele iskazati ovacije i oduševljenje te zahvaliti profesorici na pozivu za pristustvo samoj promociji ove divne knjige.

– Od profesora i akademskog osoblja na promociji su bili i dr. doc. Kanita Imamović-Čizmić, dr. doc. Lejla Balić,  dr. iur. doc. Iza Razija Mešević-Kordić.

– Prisutni na promociji iz Udruženja studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu: Tarik Kapur, Ismir Halać, Sanja Nevesinjac, Ajna Smajić, Amar Duran i Emman Žiško.

Comments

comments